onsdag 21 oktober 2009

Skrivkurs...romaner och Trulle


Har nu läst ut denna roman "Den eviga älskarinnan", en riktigt bra bok. Man får följa Laura som insjuknat i Hepatit-C, en njursjukdom. Hon får sin dödsdom och i boken får vi följa hennes liv från detta och fram till hennes död. Under bokens gång tar hon avsked av alla som har betytt extra mycket för henne alla dem hon älskar. På detta sätt får vi även läsa om deras livsöden. Många livsöden skildras i denna bok som dessutom är lättläst. En bok som man inte vill sluta läsa, därför får den höga poäng av mig:) Ett tag sedan jag läst en så bra roman.



Vi har Trulle hemma på besök från dagis, så han följer vår vardag några dagar här. Så nu har Amanda berättat allt för Linnea och mig om trulleskogen, Trulle och Rim-Tim.



Barnens moster hade varit på loppis och fyndat dessa böcker till Amanda, en riktigt rolig överaskning att få hem dessa klassiker.



Två jätteglada tjejer som bygger med nabbi-pärlor, som det lär heta på dagis språk.

HAr varit på skrivarkurs idag, fick nya intressanta frågor att fundera på till nästa gång. Denna gång handlar frågorna om vändpunkter i livet. Vilka man har och hur dessa påverkat ens liv och så vidare. Många frågor var det.
Tills idag hade vi om vänskap och kärlek, mycket intressant att få höra vad andra tänker eller upplevt när det gäller dessa områden.

Imorgon skall jag äntligen få fara till frissan, börjar bli lite väl långhårig:)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar