torsdag 31 december 2009

Året i korthet

Mitt år 2009 har gått i konstens, skrivandets och andlighetens tecken. Har gett mig tid att utvecklas inom dessa områden och faktiskt ta tid för mig själv för att stressa av och koppla av. Min tid har gått till att måla, detta år har det blivit mest beställningar men under våren var det konststudier som tog den mesta tiden. Skrivandet har tagit en hel del tid samt att få utvecklas själsligt. I November började jag hjälpa till på församlingens eftis, där jag trivts bra.
Flickorna har växt för var dag som gått och plötsligt i höst blev man förskoleförälder. Så vi blickar mot ett 2010 där vi får en skolflicka. Amanda läser nu själv , samt räknar och skriver. Mycket pysslande, både egna pyssel samt pysselböcker blir det. Gör som mamma och ritar av sådant hon ser och älskar sällskapsspel.
Linnea är och trivs gott hos sin dagmamma och har utvecklats och blivit en riktigt pratmaja (precis som storasyster). Mycket logiskt tänkande samt religiösa funderingar kommer från vår "lilla" 4 åring. Söndagsskolan är en av veckans höjdpunkter samt mamma-barn som jag och Linnea varit på eftersom vi haft fredagarna lediga.
Pappa i huset jobbar på, familjeutflykter har det blivit förutom jobb och bilskruvande. Han har också detta år liksom förra fått bli mobbo, detta år åt en liten söt tösa som vi besökte under sportlovshelgen.

Fortsätter med en liten resumè i bilder.


Lilla Elvira som föddes i slutet av Januari. De är nu hemma och innan de reser tillbaka till Åbo skall vi fira lillans 1 års dag.


Anton blev 1 år, också denna stora händelse var i Januari.


Favoritmobbo med sambon Emma, som iår flyttat till egnahemshus och utökat familjen med lilla Edvin (en dvärgsnautser)


Elviras namnvälsignelse var på sommaren i Oxkangar och vi fick till och med alla kusiner samlade på en och samma bild. En del av oss har så mycket spring i bena så det brukar vi inte lyckas med.


Familjepool fick flickorna av mommo och moffa till födelsedagen. Denna blev flitigt använd under sommarmånaderna.


FAmiljen utökades med vår söta, lilla kelgris Frasse. Som anser sig höra till Linnea i första hand och oss andra i andra hand.


Flickorna hade gemensamt släktkalas, båda fyller nämnligen i Juli.


Pick-nick med mommo vid "Skutplatsin" i Koskö där jag simmade som barn.


Villaavslutning! Faffa, pappa, Boga och pappas fasters man avfyrar raketer så det smäller i alla hörn och kanter. Firade i Oxkangar med fafffas släkt.


Två små påskhäxor på besök vid faster Bitta.


Avslutar med denna söta bild. Denna superhärliga skjorta hittade vi på loppis här i byn, Linnea ville genast ha på den och mamma myser:)

Önskar alla ett riktigt mysigt nyår och hoppas att ni får ett fint år 2010. Hoppas att nästa år förlöper med tro, hopp och kärlek.

1 kommentar:

  1. Vilken fin resumé! :-) Och tack detsamma! :-D (gott nytt år alltså) Kram!

    SvaraRadera